Під патронатом Почесного Консульства Сирії в Україні і в честь 76-Ї річниці заснування Сирійської Арабської Армії ,сирійська діаспора організувала культурний захід.

Під егідою Почесного консульства Сирійської Арабської Республіки в Україні і в честь 76 річниці сирійської арабської армії, в Києві, за участю сирійської
 Діаспори в Україні, а так само Всеукраїнської громадської організації Українсько-Сирійської дружби «Дружба – Садака», була проведена спеціальна культурна акція, що включає прем’єру сирійського документального фільму – ” Над землею сирійського режисера Сомар Афіф Ага, а також проведення колективної виставки творчих робіт відомих сирійських художників, яку презентував гостям художник і скульптор Афіф Ага.
 Захід розпочався з вступної промови представника керівництва сирійської діаспори в Україні доктора Салем Ханун.
 У своєму виступі від імені сирійської діаспори в Україні та почесного консула Сирії Алі Іса, зазначив, що святкування дня сирійської арабської армії, стало вже важливою традицією в житті і діяльності діаспори ,висловивши підтримку і подяку героям сирійської арабської армії які борються за свободу Сирії .Його підтримав в своєму виступі віце-президент Асоціації українсько-сирійської дружби Олександр Єременко, який зазначив героїзм сирійської Арабської армії в зриві планів світових планів імперіалістичних сил, по поневоленню цієї країни. Він висловив думку, що всьому прогресивному людству, потрібно заявити агресорам рішуче НІ, і зажадати від основних спонсорів світового терору щодо незалежних держав, залишити в спокої багатостраждальний сирійський народ. Потрібно вимагати негайно припинити блокаду Сирії, так само практику військової та фінансової допомоги терористичним угрупованням. Художник скульптор, професор Афіф Ага говорив про те, що він щасливий сьогодні бути в Україні серед співвітчизників, що живуть в Україні і друзями Сирії. Він так само відзначив, що всі сирійські художники раді брати участь в цій виставці і донести послання сирійського народу, історію його давньої цивілізації в усі країни світу. Відкриваючи показ фільму та виставку робіт, художник скульптор, професор Афіф Ага говорив про те, що він щасливий сьогодні бути в Україні серед співвітчизників, що живуть в Україні і друзями Сирії. Він так само відзначив, що всі сирійські художники раді брати участь в цій виставці і донести послання сирійського народу, історію його давньої цивілізації в усі країни миру.У своїй вступній промові сирійський режисер Сомар Ага розповів про те, в яких умовах знімався фільм ” Над землею ” в Сирії, він подякував усім офіційні і неофіційні органів органи і організації країни, що дозволили йому зробити цей матеріал, сприяли його не простий і небезпечній роботі в країні, а справа була в 2015 році, коли основна фаза боїв ще не була завершена. А так же подякував Україні, яка надала можливість багатьом сирійцям знайти безпечний світ, можливість вчитися і працювати в Україні багатьом синам Сирії. Він прокоментував сюжетну лінію своєї картини, засновану на історії Сирії, на наслідки війни на його батьківщині, а так само висловив глибоку впевненість в швидкий прихід світу на сирійську землю Після перегляду фільму, гості ознайомилися з роботами відомих сирійських художників, відвідавши виставку у фойє кінотеатру в супроводі художника, скульптора Афіф Аги, а так же організатори заходу дали імпровізовану прес-конференцію українською та арабською ЗМІ.

 

Дата публікації

17.08.2021

Читайте також: