Сирійська діаспора в Україні відвідала Всеукраїнський фестиваль національних культур в Національній опері України

У Національній опері України відбувся Всеукраїнський фестиваль національних культур.
Захід організовано Міністерством культури України спільно із Радою національних спільнот України, Асамблеєю національностей України, Міжнародною громадською організацією «Інтернаціональний союз», Конгресом національних громад України.
Захід в Україні проходить вже вдруге. Сирійська діаспора на чолі з Президентом діаспори Алі Іссою стали гостями фестивалю і розділили радісні миті у спілкуванні з колегами з інших діаспор та національно-культурних товариств України.

Фестиваль покликаний презентувати розмаїття культури України через призму культур національних меншин, а також пропагувати ідею міжнаціональної єдності та принципу толерантності до представників різних національностей, які проживають в Україні.

Захід офіційно відкрив Міністр культури України Євген Нищук, що подякував усім присутнім ща цікавість до культурного розмаїття України.
«Сьогодні всі національні меншини України мають можливість відзначати свої свята, розвивати національні традиції, звичаї, обряди, плекати рідну мову, збагачуючи культурне розмаїття України. Саме в цьому полягає запорука міжетнічної злагоди й демократичного розвитку українського суспільства», – сказав Міністр Євген Нищук. Концерт тривав майже 3 години, артисти з різних куточків нашої держави демонстрували свої таланти та культурні надбання. Артисти

продемонстрували співочі та танцювальні доробки українського, молдовського, узбецького, румунського, азербайджанського, кримськотатарського, білоруського, чеського, грецького,
литовського,німецького, вірменського, польського, ромського, угорського, та народів.
Також відвідувачі мали змогу ознайомитися з картинною виставкою талантів з національно-культурних товариств України та зр обити яскраві світлини на пам‘ять на фотозоні.

Дата публікації

04.12.2018

Читайте також: