Сирійський шеф-кухар та кондитер Нур Джаміль Хамза занесений в Національну книгу рекордів України за 2020 рік, зробивши найбільший торт.

10 грудня 2019 року в Залі чемпіонів спортивного комплексу «Олімпійський» в столиці Києва відбулося офіційне свято, присвячене випуску Національної книги рекордів України за різними профілями, в тому числі рекордів, занесених до Книги рекордів Гіннеса. Сирійський шеф-кухар та кондитер європейських солодощів, Нур Джаміль Хамза, був одним з рекордсменів України і занесений в цю книгу бо встановив новий рекорд, виготовивши найбільший торт в українському місті Дніпро, довжиною 16 метрів, шириною 42 см і вагою близько 200 кг. Висота кулінарного виробу – 7 см. В церемонії нагородження брав участь Камаль Хамзі, член керівництва Сирійської діаспори в Києві та Україні.
Слід зазначити, що шеф-кондитер Нур Хамза, професіонал у виробництві європейських солодощів, почав свою кар’єру в Лівані і пройшов курс по приготування французьких кондитерських виробів у Франції, потім приїхав в Україну, працював з 2002 по 2013 рік у місті Дніпро. Потім їздив працювати у Тайвань і Малайзію і повернувся в 2015 році в місто Київ, де продовжив роботу в кондитерському напрямку у ряді ресторанів. Наразі , знову повернувся в місті Дніпро.

Керівництво Сирійської діаспори в Києві та на Україні вітає Нура Хамзі з цим чудовим досягненням і помітним внеском в розвиток кулінарних і кондитерських виробів в Україні, бажаючи йому успіхів і прогрессу в його чудовій роботі.

Дата публікації

13.12.2019

Читайте також: