Зеленський назвав три варіанти розвитку ситуації з коронавірусом

Зеленський закликав українців усвідомити: карантин – це не канікули

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до українців спрогнозував три варіанти розвитку ситуації з епідемією коронавіруса в країні.

Відео опубліковано на Facebook-сторінці Зеленського.

«Сьогодні три, фактично три сценарії розвитку подій. Перший – від 3 до 5 відсотків одночасно хворих коронавірусом. Це дуже болюча цифра, але такий сценарій не є катастрофою, тому ми повинні бути зібраними і цивілізованими, продовжити самоізоляцію, дотримуватися правил гігієни і не виходити на вулицю без потреби. Тоді ми переживемо цей шторм», – сказав глава держави.

Другий сценарій, за словами Зеленського – це 25% одночасно хворих і третій – 50%.

«Другого і, тим більше, третього сценарію наша медична система не витримає. Наші лікарі не витримають одночасного напливу такої кількості хворих. Кожен повинен усвідомити: карантин – це не канікули», – підкреслив президент.

Він додав, що попереду в українців багато роботи – нам разом треба будувати успішну та заможну країну, «країну 40, а не 20 мільйонів чоловік».

«Я зараз нікого не лякаю, але усвідомити, що все це – не жарт», – додав Зеленський.

Нагадаємо, станом на ранок 29 березня за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України та обласних лабораторних центрів загалом у країні підтверджено 418 випадків Covid-19.

 

Дата публікації

30.03.2020

Читайте також: