8 травня – День пам’яті та примирення. 9 травня – 75 річниця Перемоги.

Шановні друзі!

8 травня – День, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Ця війна одна з найстрашніших сторінок в історії людства. Мільйони людей віддали свої життя, захищаючи свої Батьківщини. Мільйони людей були вбиті. Руйнівні втрати міст та сіл, знищення культурних та архітектурних об‘ єктів, домівок, розстріли в концтаборах, зруйновані долі людей – це все наслідки цієї масштабної війни.

9 травня – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. в 2020-му ми відзначаємо 75-ту річницю Перемоги.

В ці дні ми згадаємо усіх, чиї життя забрало це лихоліття, розкажемо сімейні історії дітям, ми вшунуємо подвиги героїв та визначний внесок українського народу у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. Бо пам‘ять і повага – це важливо!

“1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

Незважаючи на те, що ми всі будемо вдома і в Україні не буде проведено офіційних церемоній, ми можемо об‘єднатися у ініціативі Українського інституту національної пам‘яті “Родинні історії війни” і опублікувати у соцмережах розповідь про члена своєї родини у будь-якій соціальній мережі під хештегом #РодинніІсторіїВійни

І на останок, хочу подякувати та низько вклонитися ветеранам, які ще з нами за силу та незламність духу, за патріотизм та за героїзм.

З повагою Президент Сирійської діаспори в Україні Алі Ісса

Дата публікації

08.05.2020

Читайте також: