В Україні на державному рівні святкуватимуть ісламські свята – Зеленський

Президент України 18 травня провів зустріч із представниками кримськотатарського народу і повідомив їм, що найближчими днями буде підписано указ про присвоєння ісламським релігійним святам Курбан-Байрам та Ураза-Байрам статусу державних.

Про це повідомили в прес-службі Офісу президента.

Зеленський також зазначив, що представники кримськотатарського народу повинні бути представлені на найвищому дипломатичному рівні, тому він погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ.

Крім того, з метою вирішення проблемних питань кримськотатарського народу, Володимир Зеленський ініціював створення робочої групи в Офісі президента, у складі якої будуть кримські татари.

unnamed-2-3 В Україні на державному рівні святкуватимуть ісламські свята - Зеленський

“Щоб ця робоча група давала нам пропозиції, ми обмінювалися цими пропозиціями і дуже швидко рухалися вперед”, – сказав президент.

Крім того, у Києві планується побудувати нову велику мечеть, проект якої очікують від кримських татар.

“Ми хочемо побудувати державу, в якій кожна людина відчуває себе громадянином України. Я хотів би, щоб кожен відчував себе повноцінним громадянином, не забуваючи про історію і традиції свого народу”, – підкреслив Зеленський.

 

Дата публікації

19.05.2020

Читайте також: