☆☆ Президент Сирійської діаспори в України та члени керівнитцва діаспори у Києва відвідали офіційний іфтар у столиці України.

Президент сирійської діаспори Алі Ісса, а також члени керівництва діаспори у Києва др.Ханун Салем ; др.Адиб Ареф; др. Моргав Молхем , стали гостями офіційного заходу Духовного управління мусульман України з нагоди Священного місяця Рамадан.

Серед присутніх були іноземний дипломатичний корпус, очільники діаспор, народні депутати та представники державних органів.

Муфтій Шейх Ахмед Тамім сказав у своїй вітальній промові: «Наша робота як ДУМУ полягає у укріпленні основ дружби та солідарності. Це вчення Корану, це вчення Ісламу. Щороку ми обираємо гасло для священного місяця і в 2019-му це «Милість». Милість – це про розуміння проблем хворих і бідних, про співчуття тим, хто знаходиться у скрутному положенні. Ми за взаємодопомогу і консолідацію зусиль, єдність мусульманської громади. Україна – багатокультурна і це чудово. Один раз під час Рамадану ми робимо офіційний іфтар, що, до речі, є загальносвітовою традицією і навіть проводиться в деяких країнах на рівні президентів. Подібні вечері в Україні проходять щовечора у різних куточках нашої держави.

У мечеті столиці збирається до 1000 людей і не лише мусульман. Ми раді, що наші заходи підтримуєте ви своєю присутністю, так ми демонструємо єднання українського суспільства”.

Сирійська діаспора в Україні вітає усіх мусульман України та Сирії та світу з Священим місяцем Рамадан і бажає, щоб у цей час ваші домівки наповнилися благополуччям і щастям!

 

 

 

Дата публікації

30.05.2019

Читайте також: